Przyczyny wypadania włosów

przyczyny-wypadania-wlosow_wiem_o_zdrowiu

Forum

wypadanie włosów po ciąży (olinek)
mam 16 lat. od 2 miesięcy mieszkam w internacie , jedzenie nie jest urozmaicone a i mój styl życia czyli godziy snu zostawiają wiele do życzenia. czy przez to mogą mi wypadać włosy ?. dochodzi do tego również tres. wypadło mi ich już sporo, boję się utraty reszty. stosuję odżywki oraz zażywam cynk i tabletki \"naturi hair . proszę o porady
(więcej...)

2
tabletki i antykoncepcja (kamusia23)
ja od pięciu lat biore stediril i po dwóch zaczeły mi wychodzic włosy ale lekarz mówi że mam ich nie zmieniać niewiem ile masz lat ale te tabletki są dla kobiet które mają wiecej niz dwoje dzieci zawierają one bardzo dużo hormonów twój lekarz powinien z toba o tym porozmawiać ale takie objawy się równiez zdarzają po odstawieniu leków antykoncepcyjnych pozdrawiam.
(więcej...)

2
swędzenie i wypadanie włosów (dredziak)
heje, od jakiegoś czasu swędzi mnie skóra głowy i w okolicach uszu i szyi, do tego wypadają włosy. Nie wiem czy jestem na odpowiednim forum ale jeśli coś wiecie to czekam na odpowiedzi
(więcej...)

1

Dodaj nowy temat:

Tytuł:
Autor:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
Które zwierze szczeka: pies czy kot?

przyczyny-wypadania-wlosow_ciekawostkigruper salon urody

Ciekawostki

Łysienie
Najbardziej pospolitą przyczyną wypadania włosów u kobiet są zmiany hormonalne. Włosy bardzo często wypadają po przebytej ciąży. Czemu właśnie wtedy? Ponieważ hormony hamują ich wypadanie w trakcie jej przebiegu. Tak więc tuż po porodzie zaczynają wypadać te włosy, które podczas ciąży nie wypadły.

Czy wiesz, że...

Łysienie u mężczyzn
Mężczyźni zaczynają łysieć w różnym wieku. Zazwyczaj zjawisko to występuje między dwudziestym a pięćdziesiątym rokiem życia, po trzydziestce szczególnie się nasila. Proces łysienia jest uwarunkowany genetycznie, szczególnie u rasy białej. Zmiany dotyczą męskich hormonów – androgenów produkowanych przez jądra i korę nadnerczy, a odpowiedzialnych za cechy męskie, w tym również za owłosienie: męski hormon testosteron zawarty w skórze głowy za sprawą pewnego enzymu (5-α-reduktazy) przekształca się w dihydrotestosteron i hamuje porost włosów.

Polecamy

Przyczyny łysienia
W obecnych czasach łysienie jest to dość powszechny problem. Głównie ze względu na to, że istnieje wiele przyczyn łysienia. Związane są one przede wszystkim ze sposobem życia. Oprócz tego decydujący wpływ mają także czynniki genetyczne, chorobotwórcze oraz zmiany hormonalne.

Pyralgina, wychodząc naprzeciw oczekiwaniom pacjentów poszerza swoją ofertę o nowy produkt: Pyralginy Sprint w formie saszetek z granulatem do rozpuszczania w wodzie o smaku pomarańczowym. Pyralgina Sprint w saszetkach to ta sama siła działania przeciwbólowego jak w przypadku Pyralginy w tabletkach, jednak dzięki nowoczesnej rozpuszczalnej formie o przyjemnym, pomarańczowym smaku spełnia ona również wymagania osób szczególnie wrażliwych w tym zakresie.